K9 Competition Ear Cleanser Sensitive

K9 Competition Ear Cleanser Sensitive

Ear Cleanser är en skonsam och effektig rengöring till din katts öron. Den löser upp illaluktande vaxproppar i hörselgången och kan även användas i förebyggande syfte. Ear Cleanser är alkoholfri och fri från eteriska oljor och kan därför användas även för känsliga öron.

Vid irritation i din katts öron bör du alltid kontakta en veterinär för rådgivning.

Använd så här:
Droppa 1-2 droppar i kattens örat. Fördela vätskan jämnt genom att massera hörselgången från utsidan av örat i 30 sek. När katten skakar på huvudet efter behandlingen rinner föroreningarna ut med vätskan. Eftertorka försiktigt.

Storlek:

150 ml

Innehåll:
Aqua, polyethylene glycol, propylene glycol, glycerine, aloe vera, D-panthenol, salicylsyra, parfym & konserveringsmedel.

PH: 4,5

Flea Guard 90 tabletter

Inga droppar i kattens nacke och inga kvarstående gifter i kattens hud, päls eller blod!

Dessa tabletter är helt naturliga och innehåller en unik blandning av bl a mörk bryggerijäst och vitlök som gör att djuret avger en doft som är mycket behaglig för oss, men oerhört frånstötande för insekter och fästingar. Ger efter 14 dagar ett bra skydd mot fästingar och annan ohyra.

Vitlök: Naturligt frånstötande på insekter samt har antifungal och antibakteriell verkan, vilket hjälper och stärker immunförsvaret.
Mörk bryggerijäst: Naturlig källa av essentiella B-vitaminer som är viktiga för kattens allmänna hälsa samt ger en skinande päls och stärkt immunförsvar.

Dosering katt: 1/2 tabl/dag

Innehåll: /i>
Mörk bryggerijäst, tricalciumfosfat, aminosyror, vitlök, humle, riskli, kalcium, metionin, thiamin, niacin, riboflavin, naturliga smakämnen.

Analys: /i>
Protein 34.5%, Fett 2.4%, Fiber 0%

Rekommenderas för katter och kattungar över 6 veckors ålder.

Masterpet Dunderkur

Masterpet Dunderkur är ett kosttillskott som ger blank päls på ca 3 veckor.

Dunderkuren från svenska Masterpet används även för att bidra till ett ökat immunförsvar hos din katt, motverka urinsten hos kastrerade hankatter eller verka som lindring vid klåda, eksem och magproblem.

Tillskottet är populär bland kattuppfödare för ökad fertilitet och för att få honkatten i löp snabbare.

Ph-värde 6,5.

Innehåll: Tistelolja, E-vitaminolja.

Uriflex Aptus

URI-Flex bidrar till att stödja och upprätthålla god funktion i urinvägarna hos din katt.

Aptus Uriflex är en påse med 60 st smakliga tuggbitar med smak av kycklinglever till din katt som bidrar till en god funktion i urinvägarna.

Uriflex fungerar genom att den surgör urinen hos din katt och motverkar dålig lukt. Den minskar E.coli bakteriens förmåga att fästa och stärker slemhinnan i kattens urinvägar. URI-Flex rekommenderas vid återkommande urinvägsproblem hos din katt och den motverkar bakterietillväxt.

Innehåll: br>
D-mannos som ger en försämrad vidhäftningsförmåga för bakterier bl.a E.coli som kan orsaka urinvägsinfektion.
Glukosamin som stärker slemhinnans barriärskydd mot bakterier i urinvägarna.
Tranbärsextrakt som surgör urinen samt innehåller proantocyanidiner som hindrar bakterier från att fästa mot slemhinnan i urinvägarna.

Dosering: br>
Katt: 1 tuggbit 2 gånger per dag.
Ge URI-Flex i 14 dagar eller vid behov under en längre period.

Du bör alltid kontakta din veterinär vid misstanke om sjukdom i din katts urinvägar! Ett urinstopp är ett allvarligt och livshotande tillstånd som din katt behöver få hjälp med av veterinär så fort som möjligt.

Halskrage med karborreband

Smart halskrage som kan användas flera gånger!

Halskrage i plast med kardborrestängning för snabb och enkel påsättning. Halskragen hindrar djuret från att slicka eller bita på sår eller bandage.

Den vadderade kanten gör den behaglig att bära och skyddar även möbler och väggar från att skadas av den vassa plastkanten.

Storlek:

XS = 1823 cm omkrets /8 cm (längd från bas och ut) passar kattungar/ungkatter
XS-S = 2026 cm omkrets /11 cm (längd från bas och ut)
S = 2532 cm omkrets /12 cm (längd från bas och ut)

Nutrisal vätskeersättning för katt

Nutrisal för vätskebalansering av katt och hund.

Nutrisal är ett vattenlösligt pulver, vätskeersättning, för katt och hund. Används för att ersätta vätskeförlust och/eller elektrolytförlust i samband med mag- och tarmstörningar såsom t ex diarre eller uttorkning.

Om din katt har diarré, förlorar den stora mängder vätska och riskerar att bli uttorkad, speciellt kattungar kan riskera uttorkning väldigt snabbt vid dålig mage. Förutom vanligt vatten behöver din katt även tillskott av elektrolyter, vilket finns i Nutrisal vätskeersättning.

Vätskeersättning kan även behövas efter hård ansträngning eller om din katt har utsatts för hög värme, t.ex. under bilfärd om sommaren.

Dosering:
Ett dosmått (25 g) Nutrisal pulver blandas ut i 1 liter vatten. Ge katten fri tillgång till Nutrisal-drycken så att den kan dricka vid behov.

Förpackning:
Hållbarhetstid: 2 år från tillverkningsdagen.
Förvaring: I rumstemperatur (1525 °C), på torr plats.
Förpackning: 180 g (dosmått 25 g)

Tips:
Om katten inte dricker frivilligt, kan man använda en ren plastspruta för att ge Nutrisal i mungipan, lite i taget. Se till att djuret sväljer mellan de små doserna och lyft inte dess huvud för högt. Om djuret inte blir bättre, eller om tillståndet försämras på din katt skall veterinär kontaktas.

Innehåller
Glukos 60%, maltodextrin 30,9%, kaliumklorid 3,4%, natriumbikarbonat 3,4 och natriumklorid 2,3%

Feliway refill

Refill till Feliway doftavgivare!

Används tillsammans med Feliway Doftavgivare och räcker i cirka 30 dagar.

Observera att designen på doftavgivaren har ändrats i 2 omgångar och dessa refillflaskor passar till den Feliway-adaptern som har en rund boll som topp.

Feliway är en syntetisk kopia av det ansiktsferomon som katter, genom att gnida och stryka med sin kind mot olika föremål, använder för att markera ett område som tryggt och säkert. Genom att härma dessa feromoner, skapar Feliway en känsla av lugn, välbefinnande och trygghet i kattens miljö och kan hjälpa till att trösta och lugna katten när den befinner sig i en jobbig situation, ex vid resa och veterinärbesök, eller som förebyggande inför den stress som en förändring i kattens närmiljö innebär.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway.

När kan katten uppleva stress
Katten är av naturen ett väldigt lättstressat djur som dessutom vill känna att de har kontroll i sin omgivning. De markerar noggrant sitt hem med sina ansiktsferomoner och om dessa markeringar störs genom att vi t ex flyttar till ny bostad, flyttar omkring de befintliga möblerna eller köper nya, städar överdrivet noga, renoverar, ändrar rutiner eller tar hem en ny familjemedlem, så kan katten uppleva stress. Även osämja i den redan befintliga kattflocken kan vara en orsak.

Vilka är tecknen på att katten kanske upplever någon form av stress
Katter är specialister på att dölja sina svagheter och här ingår även stress. Tecknen kan vara små, i de närmaste omärkbara och de vi märker misstolkas ofta som att katten är olydig och har utvecklat dåliga vanor.

Tecken på stress kan vara: br/>Urinmarkeringar, klösande, katten gömmer sig, överdrivet tvättande med kala fläckar som följd alternativt katten tvättar sig inte alls, förändrade matvanor, överraskningar utanför kattlådan, minskad leklust, katten kan verka loj och tillbakadragen eller visa aggressivitet.

OBS! Konsultera alltid en veterinär först om katten uppvisar dessa tecken så att andra medicinska orsaker till beteendet kan uteslutas. Det är även av största vikt att söka rätt på orsaken till stressen och efter bästa förmåga eliminera den och förbättra kattens miljö.

Easy Pill för katter

För enklare (och godare) medicinering!

Att ge din katt piller, medicin och tabletter kan ibland vara lite knepigt, men med Easy Pill blir det genast mycket enklare. Förpackningen innehåller en, för din katt, mycket mumsig deg som man skär en lämplig bit av, trycker in pillret eller tabletten i och sedan rullar till en liten boll och ger till katten antingen i matskålen eller som godis direkt ur handen.

Kan fungera bra för dig med avelskatter som äter ppiller.

Förpackningens storlek är 10 gram och detta räcker till cirka 10 tabletter. Förvara öppnad påse tätt försluten.

Näringsinnehåll: br/>Råprotein 29,7%, Råfett 12,6%, Växttråd 1,7%, Aska 9,1%. Fukthalt 23,7%

OBS! Var noga med att se så att katten verkligen äter upp sin Easy Pill-boll, så att viktig medicinering inte missas!


Kyldyna turkos (2 storlekar)

Mjuk dyna med kylande effekt.

En funktionell kylande dyna till din katt eller hund, perfekt för heta sommardagar! Denna dyna behöver varken kylskåp eller kallvatten för att vara kylande. Kyldynan får sin kylande effekt från gelé och den är alltid redo att användas och fungerar för många timmars användning.

Fin turkos färg med palm-motiv.

Kyldynan har så många praktiskt användningsområden! Passar perfekt för varma dagar på balkongen eller i stugan på altanen, för bilturen under sommaren eller som dyna i katthuset utomhus varma sommardagar. Den passar även perfekt för kattuppfödaren om man har en högdräktig honkatt som gärna vill ligga lite svalt till eller varför inte som botten under filten i utställningsburen om man är i en väldigt varm lokal Den fungerar även för matte/husse att ha mellan ryggen och bilsätet under långkörningar eller i knät under laptopen. Ja möjligheterna är många med denna mycket praktiska och funktionella kyldyna!

Giftfri och tillverkad i nylon. Lätt att rengöra genom att torka av dynan med fuktig trasa. (Får ej tvättas i maskin).

Storlek:

50 x 40 cm
90 x 50 cm

Tips!
För en extra kylande effekt kan dynan med fördel förvaras i kylskåp en stund innan användning.

Serene UM tabletter till katt och hund

Naturligt kosttillskott som verkar lugnande på hundar och katter.

Serene UM är ett naturligt kosttillskott av vitaminer, mineraler och amonisyror som har en lugnande effekt på katter och hundar. Tabletternas sammansättning är tillverkad för att lugna hyperaktiva, nervösa eller aggressiva katter och hundar och innehåller endast naturligt förekommande ämnen.

Serene UM är lämpligt att använda vid resor, veterinärbesök och i samband med fyrverkerier eller andra höga ljud.

Tabletterna kan krossas och ges tillsammans med djurets foder. En förpackning innehåller 30 st tabletter.

Innehåll: br/>Inositol, nicotinamid, taurin, L-trypophan, kalciumkarbonat, B-6 vitamin, zinkcitrat, E-vitamin, selenat, D3 vitamin, protein, fett, aska, vatten.

Dyna med kylande effekt blå (2 storlekar)

Mjuk liggdyna med kylande effekt.

Äntligen en funktionell kylande dyna till din katt som varken behöver kylskåp eller kallvatten för att vara kylande. Kyldynan får sin kylande effekt från gelé och den är alltid redo att användas och fungerar för många timmars användning.

Kyldynan har så många praktiskt användningsområden! Passar perfekt för varma dagar på balkongen eller i stugan på altanen, för bilturen under sommaren eller som dyna i katthuset utomhus varma sommardagar. Den passar även perfekt för kattuppfödaren om man har en högdräktig honkatt som gärna vill ligga lite svalt till eller varför inte som botten under filten i utställningsburen om man är i en väldigt varm lokal Den fungerar även för matte/husse att ha mellan ryggen och bilsätet under långkörningar eller i knät under laptopen. Ja möjligheterna är många med denna mycket praktiska och funktionella kyldyna!

Giftfri och tillverkad i nylon. Lätt att rengöra genom att torka av dynan med fuktig trasa. (Får ej tvättas i maskin).

Storlek:

50 x 40 cm
90 x 50 cm

Tips!
För en extra kylande effekt kan dynan med fördel förvaras i kylskåp en stund innan användning.

Kyldyna rosa (2 storlekar)

Mjuk rosa dyna med kylande effekt.

En funktionell kylande dyna till din katt eller hund, perfekt för heta sommardagar! Denna dyna behöver varken kylskåp eller kallvatten för att vara kylande. Kyldynan får sin kylande effekt från gelé och den är alltid redo att användas och fungerar för många timmars användning.

Fin rosa färg med motiv med palmer.

Kyldynan har så många praktiskt användningsområden! Passar perfekt för varma dagar på balkongen eller i stugan på altanen, för bilturen under sommaren eller som dyna i katthuset utomhus varma sommardagar. Den passar även perfekt för kattuppfödaren om man har en högdräktig honkatt som gärna vill ligga lite svalt till eller varför inte som botten under filten i utställningsburen om man är i en väldigt varm lokal Den fungerar även för matte/husse att ha mellan ryggen och bilsätet under långkörningar eller i knät under laptopen. Ja möjligheterna är många med denna mycket praktiska och funktionella kyldyna!

Giftfri och tillverkad i nylon. Lätt att rengöra genom att torka av dynan med fuktig trasa. (Får ej tvättas i maskin).

Storlek:

40 x 30 cm
65 x 50 cm

Tips!
För en extra kylande effekt kan dynan med fördel förvaras i kylskåp en stund innan användning.

Ssscat gå-bort-spray

Ssscat gå-bort-spray tränar bort oönskat beteende! Ssscat gå-bort-spray är en automatisk spray med rörelsesensor som hjälper dig att träna bort ett oönskat beteende hos din katt. Om din katt t ex inte får vara på diskbänken så ställer du dit din Sssscat-spray och nästa gång din katt går på diskbänken inom 1 meter från sprayen kommer det en liten ofarlig dusch från sprayen och din katt kommer att hoppa ner från diskbänken. Efter några dagar kommer din katt att ha lärt sig att diskbänken är lika med en spraydusch och kommer att sluta hoppa upp dit självmant. Sssscat består av en lukt- och färgfri spray på 115 ml som räcker till ca 80-100 sprayduschar. Refillflaskor finns att köpa separat. Sssscat kan ställas in i 3 olika spray-riktningar och rörelsesensorn kan ställas in i 5 olika lägen.
Endast för användning inomhus. Används tillsammans med 4 st AAA-batterier (ingår ej).

Vetegroddsolja 50 ml

50 ml kallpressad vetegroddsolja.

Vetegroddsoljan blandas i maten och kan används till katt, hund, häst och gnagare. Hjälper mot bl a mot mjäll, torr hud, livlös päls, hårlösa fläckar, eksem, klåda, aptitlöshet. Innehåller vitamin E, A och D, högt innehåll av Linosyra och E-vitamin

Kan användas inför utställning för att ge pälsen glans och liv. Används även utav uppfödare för att öka katthonans intag av vitamin E och på så sätt framkalla ett löp.

OBS: Det är viktigt att man inte överdoserar fettlösliga vitaminer så ge endast rekommenderad dos.

Blodstoppade pulver

Blodstoppande pulver för hundar och katter. Ett säkert, snabbt och effektivt sätt att stoppa blodflöde orsakat vid kloklippning eller andra mindre skador/sår.

Bruksanvisning:
Applicera en nypa Stop Bleeding på det blödande såret, tryck försiktigt tills blödningen stoppar. Använd inte på djupare sår, kroppshåligheter eller brännskador. Om inte blödning stoppar bör veterinär kontaktas. Endast för utvärtes bruk.

Reconvalescent näringspasta

Reconvalescent näringspasta när din katt behöver lite extra koncentrerad näring!

Reconvalescent näringspasta från Aptus är ett koncentrerat fodertillskott i form av pasta anpassat för katt. Pastan kan ersätta det vanliga fodret under en kortare period vid bristande aptit pga sjukdom eller efter en operation.

Katter som genomgår en operation eller har en infektion i kroppen är allmänpåverkade och drabbas ofta av aptitlöshet. Oavsett orsaken är dessa katter beroende av lättsmält, koncentrerad näring med högt energiinnehåll som är anpassat efter kattens näringsbehov. Näringspastan innehåller de essentiella aminosyror, essentiella fettsyror, viktiga vitaminer och energi i form av kycklingfett som din katt behöver.

Dosering:
30 gram pasta till 4 kg kroppsvikt dagligen om denna pasta är den enda energikällan. Dosen fördelas lämpligen på flera tillfällen per dag och ges antingen direkt i munnen eller blandat med lite foder i upp till 7 dagar.
Denna pasta kan dock även användas som ett extra tillskott om du har en katthona hemma som just fått kattungar och behöver lite extra tillskott.

Öppnad förpackning bör förbrukas inom 4 dygn.
Vid längre tids användning bör dosen anpassas till din katt i samråd med veterinär.

Analysdeklaration:
Råfett 58%
Råprotein 16,5%
Aska 1,5%
Vatten 5%

Tillsatsämen:
Taurin 833 mg, L-carnitin 833 mg, arginin 333 mg, Vitamin A2664 IU, Vitamin B1 6,6 mg, Vitamin B3 16,7 mg, Vitamin B6 10 mg, Vitamin K 0,01 mg, Vitamin E 0,5 g.
2810 kJ

Pet Remedy Spray Mini 15 ml

Unik blandning eteriska oljor i praktisk miniförpackning!

Pet Remedy Spray Mini innehållande en unik oljeblandning för stressade och ängsliga djur. Spraya sparsamt direkt på ex djurets säng, en matta, annan mjuk möbel, i bilen eller i stallet. Vid hantering av t ex en stressad katt eller hund kan man med fördel även spraya på sin egen tröja eller ett byxben.

Stress hos våra husdjur kan triggas av exempelvis separationer, att bli lämnad ensam, resor, fyrverkerier, ny familjemedlem, nytt hem, förändringar i hemmiljön, höga ljud, veterinärbesök, förlust av en flockmedlem eller förändringar i rutinerna. Tecken på att ditt djur kan vara stressat är ex beteendeförändringar, urinmarkeringar, gör sina behov inomhus/utanför kattlådan, överdrivet tvättande, frånvarande beteende, minskad aptit, klösande och aggression.

Flaskans nätta storlek på 15 ml gör den perfekt att ha med i väskan eller jackfickan vid ex resor, veterinärbesök eller om andra stressande situationer uppstår utanför hemmet.

Obs! Spraya aldrig i närheten av eller direkt på djurets näsa, mun eller ögon!


Pet Remedy är en blandning av de eteriska oljorna Valerina, Vetiveria, Söt Basilika och Salvia som arbetar tillsammans med hjärnans naturliga budbärare, de så kallade neurotransmittorerna, vilka arbetar med att tala om för den mottagande nerven huruvida den ska lugna ner sig eller jaga upp sig. Vid stress och ångest blir nerverna överstimulerade, vilket i sin tur leder till de många symtom och beteenden vi ser hos våra stressade djur. Att gå med ständig stress i kroppen har flera negativa hälsoeffekter både på oss själva och på djuren.
Den speciella blandningen av eteriska oljor i Pet Remedy arbetar för att dämpa och förebygga dessa stressreaktioner och kan således lugna ett stressat och ångestfyllt djur. Pet Remedy hjälper även det stressade djuret att bli mer uppmärksamt och öka koncentrationsförmågan.
Många preparat med Valerina är väldigt starka och har en nästan sövande effekt. Pet Remedys milda valerinablandning frigörs istället långsamt, vilket gör den snäll även för den känsliga.

Pet Remedy är enkelt att använda, kliniskt bevisad, börjar hjälpa omedelbart och fungerar bra för alla djur i hushållet.

Valerina: En av de äldsta och mest studerade egenskaperna hos Valerina är dess förmåga att hjälpa den som har svårt att komma till ro och sova. De många aktiva komponenterna skapar en balanserad frisättning av hormoner och främjar således en vilsam, djup och ostörd sömn.
Valerina används även ofta som stämningshöjande samt för att dämpa ångest och stress. Den hjälper till att återskapa balansen och ge en känsla av lugn.

Vetiveria: En olja välkänd för sin lugnande inverkan på nervsystemet. Dämpar irritation, känslomässigt lidande, kramper samt känslomässiga utbrott såsom ilska, ångest, rastlöshet och nervositet. Kan vara till stor hjälp för den som har svårigheter att somna.
Hjälper även till att läka de skador som kan uppstå I nerverna pga chock, rädsla och stress.

Söt Basilika: Har en oöverträffad förmåga att skänka klarhet och styrka till den som lider av stress, matthet, psykisk utmattning och huvudvärk. Ökar koncentrationen.

Salvia: Mot depression. Ökar koncentrationen, ger mental stabilitet och vakenhet.

Obs!
Om ditt djur uppvisar symptom på stress bör alltid veterinär besökas för uteslutande av eventuella bakomliggande sjukdomar!


Attapectin mot magproblem

Attapectin mot magproblem hos din katt!

Attapectin från Aptus används som ett fodertillskott för tillfälliga störningar i mag- och tarmkanal hos din katt. Attapectins aktiva ingredienser skyddar väggarna i matsmältningskanalen och binder och transporterar bakteriegifter och tarmjäsningsprodukter. (Vid långvarigt bruk kan Attapectins aktiva ingredienser även binda till sig nyttiga ämnen t.ex. läkemedel, vitaminer och järn. Attapectin skall därför ges tidigast tre timmar efter medicinering.)

Dosering:
Katter 1 23 23 dagar (tabl. gånger/dag behandlingstid)
Tabletten kan krossas och lösas i vatten.

Förpacknings
storlek: 30 tabl. (21g).

Analysgaranti: /strong>
Råfett 1,7 %
Växttråd 35 %
Aska 47 %

Innehåller: /strong>
Attapulgit, hjälpämnen och pektin (E 440).

Fingertandborste Oral cleaner

Lätt och enkel tandrengöring med Petosan Oral Cleaner!

Petosan Oral Cleaner är en fingertandborste, en liten tub i mikrofiber, som du trär på fingret och masserar lätt över kattens tänder och tandkött.

Oral Cleanern är en bra förberedelse för regelbunden tandborstning. Använd Oral Cleaner dagligen i en vecka för att vänja katten vid tandrengöring, ersätt den sedan med Petosan-tandborste med dubbelt borsthuvud.

Såhär gör du: /B>
Fukta Oral Cleaner med lite vatten, dra den över pekfingret och fäst med bandet på långfingret. Massera försiktigt tänderna och tandköttet utan att trycka. Skölj din Oral Cleaner efter användning i ljummet vatten och häng sedan upp den på tork.

Använd gärna en katt-tandkräm till för bästa resultat.

(Använd aldrig tandkräm för människor till din katt då kattens mage inte tål detta.)

Bitterspray

Bitterspray för att stoppa din sladdbitande katt!

En enkel avvisningsspray för att hålla din katt borta från t ex sladdar och annat din katt kan tänkas bita eller tugga på.

Fooey´s extremt beska smak kommer från grapefruktsskal och örter (andrographis paniculata). Sprayen är helt naturlig och hjälper dig att motverka oönskat beteende som tuggande och slickande, fungerar för alla sällskapsdjur.

Sprayen kan användas på möbler eller väggar, sladdar, kläder eller skor, på bandage eller till och med direkt på pälsen om din katt har börjat slicka sig frenetiskt på en så kallad hot spot.

Sammansättning: br>
Avjoniserat vatten, extrakt av grapefruktsskal &
örter (andrographis paniculata)

Feliway väggadapter doftgivare

Praktisk doftavgivare med kattens ansiktsferomon!

Doftavgivaren täcker en yta på 50 70 kvadratmeter och är perfekt att använda vid situationer som t ex flytt, renovering eller när nya familjemedlemmar ska introduceras. Uppnår full effekt efter 24 timmar och kan med fördel även användas som komplement till Feliway spray. Kontakten i doftavgivaren är vridbar och passar därför de allra flesta typer av vägguttag. Avgivaren kan återanvändas 5 gånger och en refill räcker i ca 4 veckor. Doftavgivaren bör bytas ut efter 6 månader även om 5 refiller inte använts.

Förpackningen innehåller 1 st doftavgivare + 1 flaska Feliway.

Observera att designen på doftavgivaren har ändrats och vissa refillflaskorna kan INTE användas tillsammans med denna.

Gör så här: br/>Ta av locket på den medföljande flaskan och skruva sedan fast den på doftavgivaren. Sätt doftavgivaren i ett vägguttag. Observera att flaskan ska vara placerad under själva avgivaren. För bästa effekt bör doftavgivaren befinna sig i det rum där katten vistas mest samt vara inkopplad under hela dygnet. Detta för att mängden feromoner i rummet ska hållas konstant.
Sätt inte doftavgivaren så att den är skymd av möbler, gardiner, fönsterbrädor eller andra utskjutande föremål. Den bör dessutom ha helt fritt utrymme ovanför och cirka en halvmeter på vardera sidan.

Feliway är en syntetisk kopia av det ansiktsferomon som katter, genom att gnida och stryka med sin kind mot olika föremål, använder för att markera ett område som tryggt och säkert. Genom att härma dessa feromoner, skapar Feliway en känsla av lugn, välbefinnande och trygghet i kattens miljö och kan hjälpa till att trösta och lugna katten när den befinner sig i en jobbig situation, ex vid resa och veterinärbesök, eller som förebyggande inför den stress som en förändring i kattens närmiljö innebär.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway.

När kan katten uppleva stress
Katten är av naturen ett väldigt lättstressat djur som dessutom vill känna att de har kontroll i sin omgivning. De markerar noggrant sitt hem med sina ansiktsferomoner och om dessa markeringar störs genom att vi t ex flyttar till ny bostad, flyttar omkring de befintliga möblerna eller köper nya, städar överdrivet noga, renoverar, ändrar rutiner eller tar hem en ny familjemedlem, så kan katten uppleva stress. Även osämja i den redan befintliga kattflocken kan vara en orsak.

Vilka är tecknen på att katten kanske upplever någon form av stress
Katter är specialister på att dölja sina svagheter och här ingår även stress. Tecknen kan vara små, i de närmaste omärkbara och de vi märker misstolkas ofta som att katten är olydig och har utvecklat dåliga vanor.

Tecken på stress kan vara: br/>Urinmarkeringar, klösande, katten gömmer sig, överdrivet tvättande med kala fläckar som följd alternativt katten tvättar sig inte alls, förändrade matvanor, överraskningar utanför lådan, minskad leklust, katten kan verka tillbakadragen eller ibland aggressivitet.

OBS! Konsultera alltid en veterinär först om katten uppvisar dessa tecken så att andra orsaker till beteendet kan uteslutas. Det är även av största vikt att söka rätt på orsaken till stressen och efter bästa förmåga eliminera den och förbättra kattens miljö.

Pet Remedy Doftavgivare

Långtidsverkande eteriska oljor i praktisk doftavgivare för vägguttag!

Pet Remedy innehåller en unik oljeblandning för stressade och ängsliga djur. Doftgivaren är superenkel att använda och täcker en yta på ca 60 kvm i ditt hem. Bara att sätta in i ett vägguttag och låta de lugnande oljorna långsamt frigöras i omgivningen. En flaska räcker i ca 8 veckor och när den tagit slut, ersätter man den med en refill. Förpackningen innehåller 1 doftavgivare för vägguttag och en flaska 40 ml.

Stress hos våra husdjur kan triggas av exempelvis separationer, att bli lämnad ensam, resor, fyrverkerier, ny familjemedlem, nytt hem, förändringar i hemmiljön, höga ljud, veterinärbesök, förlust av en flockmedlem eller förändringar i rutinerna. Tecken på att ditt djur kan vara stressat är ex beteendeförändringar, urinmarkeringar, gör sina behov inomhus/utanför kattlådan, överdrivet tvättande, frånvarande beteende, minskad aptit, klösande och aggression.

Pet Remedy är enkelt att använda, kliniskt bevisad, börjar hjälpa omedelbart och fungerar bra för alla djur i hushållet.

Pet Remedy är en blandning av de eteriska oljorna Valerina, Vetiveria, Söt Basilika och Salvia som arbetar tillsammans med hjärnans naturliga budbärare, de så kallade neurotransmittorerna, vilka arbetar med att tala om för den mottagande nerven huruvida den ska lugna ner sig eller jaga upp sig. Vid stress och ångest blir nerverna överstimulerade, vilket i sin tur leder till de många symtom och beteenden vi ser hos våra stressade djur. Att gå med ständig stress i kroppen har flera negativa hälsoeffekter både på oss själva och på djuren.
Den speciella blandningen av eteriska oljor i Pet Remedy arbetar för att dämpa och förebygga dessa stressreaktioner och kan således lugna ett stressat och ångestfyllt djur. Pet Remedy hjälper även det stressade djuret att bli mer uppmärksamt och öka koncentrationsförmågan.
Många preparat med Valerina är väldigt starka och har en nästan sövande effekt. Pet Remedys milda valerinablandning frigörs istället långsamt, vilket gör den snäll även för den känsliga.

Pet Remedy är enkelt att använda, kliniskt bevisad, börjar hjälpa omedelbart och fungerar bra för alla djur i hushållet.

Valerina: En av de äldsta och mest studerade egenskaperna hos Valerina är dess förmåga att hjälpa den som har svårt att komma till ro och sova. De många aktiva komponenterna skapar en balanserad frisättning av hormoner och främjar således en vilsam, djup och ostörd sömn.
Valerina används även ofta som stämningshöjande samt för att dämpa ångest och stress. Den hjälper till att återskapa balansen och ge en känsla av lugn.

Vetiveria: En olja välkänd för sin lugnande inverkan på nervsystemet. Dämpar irritation, känslomässigt lidande, kramper samt känslomässiga utbrott såsom ilska, ångest, rastlöshet och nervositet. Kan även vara till stor hjälp för den som har svårigheter att somna.
Hjälper även till att läka de skador som kan uppstå I nerverna pga chock, rädsla och stress.

Söt Basilika: Har en oöverträffad förmåga att skänka klarhet och styrka till den som lider av stress, matthet, psykisk utmattning och huvudvärk. Ökar koncentrationen.

Salvia: Mot depression. Ökar koncentrationen, ger mental stabilitet och vakenhet.

Obs!
Om ditt djur uppvisar symptom på stress bör alltid veterinär besökas för uteslutande av eventuella bakomliggande sjukdomar!


Produktfotot visar uttag för UK, men den säljs i förpackning med svenskt ellutag.

Fästingavvisare Skudo katt och hund

Skudo PET - Fästingskydd för djur

Skudo fästingavvisare skyddar din katt och hund mot fästingar. En stor fördel med Skudo är att man får ett bra skydd utan att bruka produkter som är giftiga mot djur och natur. Skudo Pet skall hänga på djurets halsband hela tiden för bästa effekt. Den är även helt säker för kattungar, hundvalpar, dräktiga och äldre husdjur. Skudo fungerar tillsammans med andra fästingskydd.

Om din Skudo blir smutsig kan man torka av den
försiktigt med en fuktad trasa. Enheten tål regn men tål inte att dränkas i vatten eller att bada med.

Material: Utsida av plast, lithiumbatteri på insidan samt elektronik.


Egenskaper hos Skudo Pet: br>
Elektronisk fästingvakt, verkar avstötande med pulserande ultraljud, säker för människor och husdjur.
Avvärjer fästingar och loppor i upp till ett år.
Miljövänlig, inga kemikalier, ingen lukt.
Säker för kemikaliskt känsliga djur, ägare, kattungar,
hundvalpar, dräktiga och äldre husdjur.

Teknisk specifikation: /i>
Skyddet av ultraljudet når till en räckvidd på 1,5 meter.
Tillverkad i Italien. Testfunktion på framsidan, för att kontrollera batteriet.

Storlek:

Mått: 2cm x 2cm x 1cm
Vikt: 12g

Bucacat mungel för katt

Bucacat är en enzymbaserad munhygienisk gel för katt från APTUS®.

De verksamma substanserna som finns i Bucacat upprätthåller jämvikten i kattmunnens normala mikroflora. Bucacat fäster på tänderna och tandköttet, hjälper till att lösa upp plack och hämmar de bakterier som ger upphov till ny plack.

Bucacat hjälper även till att förbättra kattens andedräkt.

Bruksanvisning
Bucacat kan ges dagligen direkt i munnen på katten eller vid behov uppblandat i en mindre mängd av kattens foder. Med förpackningen följer en doseringspip (se bild) för att underlätta doseringen.

Dosering:
Cirka 2 cm av gel ges dagligen.


Bucacat innehåller: /strong>
Bioenzymer (amylas, glukoamylas, glukosoxidas, lactoferrin, lactoperoxinas och lysozym). Partiklar med mild slipeffekt. Icke ioniserbart ytaktivt ämne. Smakmedel.

Storlek på tub: 45g

Ögonvatten Diafarm

Ett bra ögonvatten från märket Diafarm

Ögonskölj som används när det finns smuts eller flagor kring djurets öga. Kan användas på alla djur.

Vi rekommenderar en flaska ögonskölj till kattens hemmaapotek.

Instruktioner: br/>Det lägre ögonlocket hålls ut och 3 droppar är lämpligt. Låt ögonlocket återgå och låt djuret blinka. Torka därefter runt ögat med en bomullstuss fuktad med ögonvatten. Ögat kan rengöras 1-2 gånger per vecka eller vid behov.
Var uppmärksam på om det finns tecken på infektion eller andra tecken på att veterinärvård bör uppsökas.

Multicat vitamintabletter Aptus

Aptus Multicat - mineralfodertillskott till din katt

Aptus Multicat är ett kosttillskott med laxsmak till din katt innehållande vitaminer samt spårämnen.

Multicat används som kosttillskott för att trygga kattens dagliga kalk-, spårämnes- och vitaminbehov samt behovet av livsnödvändiga aminosyror. Multicat kan används vid stressituationer (t ex sjukdom), under dräktighet och digivningsperioden, samt till växande kattungar från och med 3 veckors ålder.

Om du BARFar din katt eller om kosten till största delen består av kött och fisk, rekommenderas Multicat för att kosten din katt får i sig skall innehålla tillräckligt med vitaminer och spårämnen. Multicat är laktosfri.

Om din katt däremot äter ett fullgott helfoder som basföda får den oftast i sig tillräckligt av sitt dagsbehov genom sin kattmat.

Ta därför hänsyn till de näringsämnen som finns i den dagliga kosten när du kompletterar med Multicat. Den rekommenderade dosen bör ej överskridas, eftersom A-, D- och E-vitaminerna i preparatet är fettlösliga och lagras i kroppen.


Dosering: /strong>

För långvarig användning till fullvuxna katter: 1 tablett/2 kg/dag.

Till konvalescenter, vid brist- och stressituationer, under slutet av dräktigheten, under digivningsperioden samt till växande kattungar: 1 tablett/kg/dag.

Kontakta alltid en veterinär om kattens allmäntillstånd avviker från det normala.


Förpackning:

120 tabletter (/50 g)

Analysdeklaration: /strong>

Råprotein 11,8 %

Aska 71 %

Kalcium (Ca) 250 mg/g

Tillsatsämnen: /strong>

A-vitamin 210 IE/g

D3-vitamin 50 IE//g

E-vitamin 5 mg/g

C-vitamin 8,7 mg/g

B1-vitamin 0,75 mg/g

B2-vitamin 1 mg/g

B6-vitamin 0,5 mg/g

B12-vitamin 0,002 mg/g

Pantotensyra 0,7 mg/g

Niacin 2 mg/g

Folsyra 0,057 mg/g

Biotin 0,007 mg/g

Taurin 62 mg/g

DL-Metionin 50 mg/g

Zink (Zn) 1 mg/g

Innehåller: /strong>

Kalciumkarbonat, foderjäst, vitamin-spårämne-aminosyreblandning, smak- och hjälpämnen.

Kitty Cuddle Pal vetevärmare

Petstages Kitty Cuddle Pal Cat Toy

Kitty Cuddle Pal är en bovetepåse som körs i micron för att ge värme och komfort till dina kattungar eller din vuxna katt. Kudden är fylld med bovete och går att ta ut ur kattfodralet inför tvätt.

Jättebra om man bara får en kattunge i kullen och den behöver lite extra värme, även bra för nyligt sövda katter som har svårt att hålla värmen, eller bara som extra värmemys i favoritbädden.

Petstages tillverkar innovativa leksaker för kattungar och hundvalpar.

Defurr-UM mot hårbollar

Defurr-UM pasta hjälper mot hårbollar och matsmältningsproblem hos din katt!

Defurr-UM pasta med hög smaklighet som du kan ge din katt som godis i förbyggande syfte och även dagligen för att förhindra vanliga problem med hårbollar i matsmälningssystemet.

När katten tvättar sig slickar den i sig en hel del päls, detta samlas i mag- och tarmkanalen och kan leda till matsmältningsproblem och problem med hårbollar och mot detta hjälper Defurr-UM.

Bra fodertillskott i fällnings- och pälsbytarsäsonger!

Tandvårds set för katt

All-round set för din katts tandvård.

Har du kikat din katt i munnen Det är viktigt att regelbundet undersöka om din katt får problem med tandsten och tandköttsinflammation. Den kan behöva uppsöka veterinär för att sanera munnen med några års mellanrum.

För att motverka och förhindra tandsten kan du hjälpa din katt genom att borsta kattens tänder. Om du börjar vänja katten som kattunge blir det snabbt en daglig rutin, eller kanske en gång i veckan i alla fall.

Skölj tandborsten i ljummet vatten och sätt på en djur-tandkräm om din katt gillar smaken. Gnugga försiktigt kattens tänder utan att trycka och glöm inte bort att rengöra tandborsten efter användning.

(Använd aldrig tandkräm för människor till din katt då kattens mage inte tål detta.)

Tandvårds set innehåller:
Tandkräm med smak av ost (50g)
2 st tandborstar med 3 olika borst (stort borst för framtänder och litet borst för kindtänder).

Pet Remedy Spray 200 ml

Eteriska oljor som lugnar din katt!

Pet Remedy Spray innehåller en unik oljeblandning för stressade och ängsliga djur. Spraya sparsamt direkt på ex djurets säng, en matta, annan mjuk möbel, i bilen eller i stallet. Vid hantering av t ex en stressad katt eller hund kan man med fördel även spraya på sin egen tröja eller ett byxben.

Stress hos våra husdjur kan triggas av exempelvis separationer, att bli lämnad ensam, resor, fyrverkerier, ny familjemedlem, nytt hem, förändringar i hemmiljön, höga ljud, veterinärbesök, förlust av en flockmedlem eller förändringar i rutinerna. Tecken på att ditt djur kan vara stressat är ex beteendeförändringar, urinmarkeringar, gör sina behov inomhus/utanför kattlådan, överdrivet tvättande, frånvarande beteende, minskad aptit, klösande och aggression.

Obs! Spraya aldrig i närheten av eller direkt på djurets näsa, mun eller ögon!

Pet Remedy är en blandning av de eteriska oljorna Valerina, Vetiveria, Söt Basilika och Salvia som arbetar tillsammans med hjärnans naturliga budbärare, de så kallade neurotransmittorerna, vilka arbetar med att tala om för den mottagande nerven huruvida den ska lugna ner sig eller jaga upp sig. Vid stress och ångest blir nerverna överstimulerade, vilket i sin tur leder till de många symtom och beteenden vi ser hos våra stressade djur. Att gå med ständig stress i kroppen har flera negativa hälsoeffekter både på oss själva och på djuren.
Den speciella blandningen av eteriska oljor i Pet Remedy arbetar för att dämpa och förebygga dessa stressreaktioner och kan således lugna ett stressat och ångestfyllt djur. Pet Remedy hjälper även det stressade djuret att bli mer uppmärksamt och öka koncentrationsförmågan.
Många preparat med Valerina är väldigt starka och har en nästan sövande effekt. Pet Remedys milda valerinablandning frigörs istället långsamt, vilket gör den snäll även för den känsliga.

Pet Remedy är enkelt att använda, kliniskt bevisad, börjar hjälpa omedelbart och fungerar bra för alla djur i hushållet.

Valerina: En av de äldsta och mest studerade egenskaperna hos Valerina är dess förmåga att hjälpa den som har svårt att komma till ro och sova. De många aktiva komponenterna skapar en balanserad frisättning av hormoner och främjar således en vilsam, djup och ostörd sömn.
Valerina används även ofta som stämningshöjande samt för att dämpa ångest och stress. Den hjälper till att återskapa balansen och ge en känsla av lugn.

Vetiveria: En olja välkänd för sin lugnande inverkan på nervsystemet. Dämpar irritation, känslomässigt lidande, kramper samt känslomässiga utbrott såsom ilska, ångest, rastlöshet och nervositet. Kan vara till stor hjälp för den som har svårigheter att somna.
Hjälper även till att läka de skador som kan uppstå I nerverna pga chock, rädsla och stress.

Söt Basilika: Har en oöverträffad förmåga att skänka klarhet och styrka till den som lider av stress, matthet, psykisk utmattning och huvudvärk. Ökar koncentrationen.

Salvia: Mot depression. Ökar koncentrationen, ger mental stabilitet och vakenhet.

Obs!
Om ditt djur uppvisar symptom på stress bör alltid veterinär besökas för uteslutande av eventuella bakomliggande sjukdomar!


Pet Remedy Refill 2 x 40 ml

Praktiska refiller till Pet Remedys Doftavgivare!

Pet Remedy refill passar till Doftgivaren från Pet remedy, förpackningen innehåller 2 st refiller med 40 ml i varje. Pet Remedy innehåller en unik oljeblandning för stressade och ängsliga katter.

Stress hos våra husdjur kan triggas av exempelvis separationer, att bli lämnad ensam, resor, fyrverkerier, ny familjemedlem, nytt hem, förändringar i hemmiljön, höga ljud, veterinärbesök, förlust av en flockmedlem eller förändringar i rutinerna. Tecken på att ditt djur kan vara stressat är ex beteendeförändringar, urinmarkeringar, gör sina behov inomhus/utanför kattlådan, överdrivet tvättande, frånvarande beteende, minskad aptit, klösande och aggression.

Pet Remedy är enkelt att använda, kliniskt bevisad, börjar hjälpa omedelbart och fungerar bra för alla djur i hushållet.

Pet Remedy är en blandning av de eteriska oljorna Valerina, Vetiveria, Söt Basilika och Salvia som arbetar tillsammans med hjärnans naturliga budbärare, de så kallade neurotransmittorerna, vilka arbetar med att tala om för den mottagande nerven huruvida den ska lugna ner sig eller jaga upp sig. Vid stress och ångest blir nerverna överstimulerade, vilket i sin tur leder till de många symtom och beteenden vi ser hos våra stressade djur. Att gå med ständig stress i kroppen har flera negativa hälsoeffekter både på oss själva och på djuren.
Den speciella blandningen av eteriska oljor i Pet Remedy arbetar för att dämpa och förebygga dessa stressreaktioner och kan således lugna ett stressat och ångestfyllt djur. Pet Remedy hjälper även det stressade djuret att bli mer uppmärksamt och öka koncentrationsförmågan.
Många preparat med Valerina är väldigt starka och har en nästan sövande effekt. Pet Remedys milda valerinablandning frigörs istället långsamt, vilket gör den snäll även för den känsliga.

Valerina: En av de äldsta och mest studerade egenskaperna hos Valerina är dess förmåga att hjälpa den som har svårt att komma till ro och sova. De många aktiva komponenterna skapar en balanserad frisättning av hormoner och främjar således en vilsam, djup och ostörd sömn.
Valerina används även ofta som stämningshöjande samt för att dämpa ångest och stress. Den hjälper till att återskapa balansen och ge en känsla av lugn.

Vetiveria: En olja välkänd för sin lugnande inverkan på nervsystemet. Dämpar irritation, känslomässigt lidande, kramper samt känslomässiga utbrott såsom ilska, ångest, rastlöshet och nervositet. Kan vara till stor hjälp för den som har svårigheter att somna.
Hjälper även till att läka de skador som kan uppstå I nerverna pga chock, rädsla och stress.

Söt Basilika: Har en oöverträffad förmåga att skänka klarhet och styrka till den som lider av stress, matthet, psykisk utmattning och huvudvärk. Ökar koncentrationen.

Salvia: Mot depression. Ökar koncentrationen, ger mental stabilitet och vakenhet.

Obs!
Om ditt djur uppvisar symptom på stress bör alltid veterinär besökas för uteslutande av eventuella bakomliggande sjukdomar!

Feliway Spray

Behandla precis där det behövs!

Praktisk Feliway spray för applicering på specifika föremål och platser. Perfekt att använda t ex i transportburen vid veterinärbesök eller åksjuka, underlätta relationerna i kattflocken, för att förhindra urinmarkeringar och vertikal klösning eller vid förändringar i kattens närmiljö. Komplettera gärna med samtidig användning av Feliway doftavgivare.

Gör så här:
Skaka flaskan innan användning. Håll den sedan upprätt och spraya 2 8 pumpslag på föremålet/platsen på ca 10 cm avstånd. Då sprayen innehåller alkohol, rekommenderas att man väntar i cirka 15 minuter innan katten tillåts gå fram till området/föremålet, så att alkoholen hinner avdunsta. Full effekt kvarstår i 2 5 timmar och en flaska på 60 ml räcker till ungefär 400 pumpslag (+/- 50). Missfärgar som regel inte möbler eller ytor, men gör en liten test först för att vara på den säkra sidan.
Förvaras i rumstemperatur.

Obs! Spraya aldrig direkt på eller i närheten av katten!

Feliway är en syntetisk kopia av det ansiktsferomon som katter, genom att gnida och stryka med sin kind mot olika föremål, använder för att markera ett område som tryggt och säkert. Genom att härma dessa feromoner, skapar Feliway en känsla av lugn, välbefinnande och trygghet i kattens miljö och kan hjälpa till att trösta och lugna katten när den befinner sig i en jobbig situation, ex vid resa och veterinärbesök, eller som förebyggande inför den stress som en förändring i kattens närmiljö innebär.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway.

När kan katten uppleva stress
Katten är av naturen ett väldigt lättstressat djur som dessutom vill känna att de har kontroll i sin omgivning. De markerar noggrant sitt hem med sina ansiktsferomoner och om dessa markeringar störs genom att vi t ex flyttar till ny bostad, flyttar omkring de befintliga möblerna eller köper nya, städar överdrivet noga, renoverar, ändrar rutiner eller tar hem en ny familjemedlem, så kan katten uppleva stress. Även osämja i den redan befintliga kattflocken kan vara en orsak.

Vilka är tecknen på att katten kanske upplever någon form av stress
Katter är specialister på att dölja sina svagheter och här ingår även stress. Tecknen kan vara små, i de närmaste omärkbara och de vi märker misstolkas ofta som att katten är olydig och har utvecklat dåliga vanor.

Tecken på stress kan vara: br/>Urinmarkeringar, klösande, katten gömmer sig, överdrivet tvättande med kala fläckar som följd alternativt katten tvättar sig inte alls, förändrade matvanor, överraskningar utanför lådan, minskad leklust, katten verkar tillbakadragen, aggressivitet.

OBS! Konsultera alltid en veterinär först om katten uppvisar dessa tecken så att andra orsaker till beteendet kan uteslutas. Det är även av största vikt att söka rätt på orsaken till stressen och efter bästa förmåga eliminera den och förbättra kattens miljö.

Klosax rosa

Klotång för katt och hund!

Klosax storlek S för katt och små hundraser. Lätt att använda och ligger bra i handen med gummigrepp.

Tänk på att börja vänja din katt vid att bli kloklippt direkt från att den är kattunge för att det inte ska behöva bli en brottningsmatch i vuxen ålder. Tassarna och trampdynorna är känsliga områden för katten och klipp hellre lite för lite än riskera att ta för mycket och komma åt pulpan som finns inuti klon. Belöna din katt efter kloklippningen så att den förknippar det med något positivt.

FortiFlora för katt

Goda bakterier för kattens tarmhälsa!

Fortiflora är en perfekt produkt att alltid ha hemma i kattens lilla apotek. Den fungerar för katter i alla åldrar mot tillfällig orolig/dålig mage, dålig aptit, förebyggande vid anitobiotika-kur. Går även att ge till kattungar! Supercat rekommenderar denna produkt varmt!

Ett kosttillskott som innehåller en mikroinkapslad variant av Enterococcus probiotika som är till stor hjälp för katter som lider av diarré eller annan ohälsa i mage och tarmar. Mikroinkapslingen gör probiotikan stabilare och garanterar på så sätt att livsdugliga bakterier når kattens tarm. Fortiflora innehåller även bakterien Enteroccous faecium i tillräckligt höga nivåer för att skapa en god tarmhälsa och balanserad mikroflora hos katten.

Användningsområde: Alla magproblem som uppstår på grund av t ex enterit, förändringar i dieten, matsmältningsbesvär, stress av olika slag eller vid en antibiotikakur. FortiFlora hjälper även till att stärka kattens immunförsvar och innehåller höga doser C- och E-vitamin.

Gör så här: FortiFlora är, tack vare sina praktiska portionsförpackningar, superlätt att ge katten. Öppna helt enkelt en portionspåse och strö över kattens mat. Pulvret är aptitstimulerande, smakligt och gott för katten och kan strös över både torrfoder och blötmat. Tillverkaren garanterar att varje portionspåse innehåller minst 100 miljoner levande mjölksyrabakterier. För bästa effekt bör Fortiflora ges en gång om dagen i 30 dagar.

Förpackningens
storlek:
30 stycken portionspåsar med 1 gram i varje.

Innehåll: Animaliskt hydrolysat, Enterococcus faecium SF68®, Vitamin C, Vitamin E, Betakaroten, Zinkprotein, Taurin, Natriumklorid, Mangan protein, Järnsulfat, Kopparprotein, Kalciumjodat, Natriumselenit

Analytiska beståndsdelar: /i> Protein 45%, Fett 15%, Växttråd 0.5%, Vitamin E 5 000 mg/kg, Vitamin C 3 500 mg/kg, Taurin 2 500 mg/kg, Omsättningsbar energi 3.1 kcal/g

OBS! Om din katt har påverkat allmäntillstånd, feber, ihållande kräkningar/diarré och/eller blod i avföringen, ska veterinär alltid kontaktas!

Feliway Friends väggadapter doftgivare

Praktisk doftavgivare med CAP-feromon!

Feliway Friends är en väggadapter som utsöndrar en syntetisk kopia av kattens eget CAP-feromon (cat appeasing pheromone). Detta utsöndras i sin naturliga form från honkattens juverområde när hon diar sina kattungar.

Feromon i Feliway Friends är till för att skapa harmoniska band mellan katterna i hushållet. Detta är den första produkten på marknaden med dokumenterad effekt som kan minska konflikter och spänning mellan katter som delar revir och bor i samma hushåll.

Doftavgivaren täcker en yta på 50 - 70 kvadratmeter och är perfekt att använda vid situationer när nya katter ska introduceras för varandra eller där katter som bott tillsammans länge hamnat i en situation där det blivit spänningar dem emellan.

Kontakten i doftavgivaren är vridbar och passar därför de allra flesta typer av vägguttag, den uppnår full effekt efter 24 timmars användning. Avgivaren kan återanvändas 5 gånger och en refill räcker i ca 30 dagar. Doftavgivaren bör bytas ut efter 6 månader även om 5 refiller inte använts.

Förpackningen innehåller 1 st doftavgivare + 1 flaska Feliway Friends.

Skillnad från vanliga Feliway
De syntetiska CAP-feromonerna i Feliway Friends kommunicerar ut harmoni mellan olika individer, medan de syntetiska feromonerna i den vanliga Feliway istälet kommunicerar ut trygghet i kattens hemmiljö och revir.

Gör så här:
Ta av locket på den medföljande flaskan och skruva sedan fast den på doftavgivaren. Sätt doftavgivaren i ett vägguttag. Observera att flaskan ska vara placerad under själva avgivaren. För bästa effekt bör doftavgivaren befinna sig i det rum där katterna vistas mycket samt vara inkopplad under hela dygnet. Detta för att mängden feromoner i rummet ska hållas konstant.
Sätt inte doftavgivaren så att den är skymd av möbler, gardiner, fönsterbrädor eller andra utskjutande föremål. Den bör dessutom ha helt fritt utrymme ovanför och cirka en halvmeter på vardera sidan.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway Friends.

Blodstopp spray 80 ml

Blodstoppande spray för hundar och katter. (Fungerar även bra på husse eller matte.) Ett säkert, snabbt och effektivt sätt att stoppa blodflöde orsakat vid kloklippning eller andra mindre skador/sår.

Bruksanvisning:
Skaka flaskan och spraya direkt på det skadade området. Om sprayen rinner bort med blodet, så är skadan för djup. Använd inte på djupare sår, kroppshåligheter eller brännskador. Om inte blödningen stoppar, bör veterinär kontaktas. Endast för utvärtes bruk.

Krage uppblåsbar

Uppblåsbar krage används på katt när de inte ska kunna slicka sig själva vid t ex skada, sår eller efter en operation. Rådgör med veterinär ifall din katt behöver ha en krage!

Kragen består av en uppblåsbar PVC-ring som skyddas av ett specialhölje, kragen kan enkelt blåsas upp med munnen. Djurets halsband kan träs genom öppningarna varefter kardborrbandet dras åt. Det går alltså väldigt snabbt att ta på och av kragen, utan att det oroar djuret.

Fördelar med en uppblåsbar krage: br />Katten kan se vart den går och risken att den gör illa sig i hemmet minskar.
Katten kan vila och sova ganska bekvämt och äta ganska normalt ur matskål.
Kragen tas av och på snabbt och den kan användas flera gånger.
Ytterhöljet kan tvättas.


Yttertyget är valt för att stå emot bett och klor, vilket det normalt sett gör. Spik eller mycket vassa klor kan dock skada kragen.

Serene UM drops till katt och hund

Serene-UM är ett naturligt kosttillskott, som verkar lugnande på husdjur.

Serene-UM dropparna är speciellt lämpligt till små djur upp till 10kg, där tabletter kan vara svårt att använda. Serene-UM ges tillsammans med kattens mat eller direkt i kattens mun. Öppnad förpackning bör förbrukas inom en månad.

Storlek: 100 ml

Serene-UM är utvecklat för hyperaktiva, nervösa eller aggressiva katter, hundar och andra smådjur. Rekommenderas av veterinärer för användning under åskväder, fyrverkerier, vid åksjuka eller allmän oro.

Ingredienser: br/>Vatten, kalciumklorid, naturliga smakämnen, natriumkarboxymetylcellulosa, L-tryptofan, niacin (vitamin B3), inositol, glycerin, taurin, pyridoxin hydroklorid (vitamin B6), citronsyra, polysorbat 60, askorbinsyra (konserveringsmedel), metylparaben (konserveringsmedel), propylparaben (konserveringsmedel), kolekalsiferol (vitamin D3), alfatokoferolacetat, zinkklorid, natriumselenat.

Nutri-Vit Plus Näringspasta

Vitamin- och mineralpasta från VetIQ!

Smaklig pasta hög i näringsinnehåll och kalorier speciellt lämplig att ge till svaga, nyfödda-, magra- och sjuka djur som behöver få i sig lite extra näring. Stimulerar aptiten och underlättar viktuppgång samtidigt som den ger en extra boost av vitaminer, mineraler och energi.

Innehåller Omega-3, biotin och taurin.

Dosering:
Kattungar (över 8 veckor): 1/4 tsk (1.2g/1.25cm)
Vuxna katter: 1/2 tsk (2.5g/2.5cm)

Innehåll: /i>

Analys: /i>
Råprotein 3.0%, oljor och fetter 37.7%, råfiber 5.9%, Vätska 12.3%, aska 1.1%

Rekommenderas och används av veterinärer.

ProDen PlaqueOff® Katt

Plaque off - för en bättre tandhälsa för din katt!

Plaque Off motverkar dålig andedräkt och plack, avlägsnar tandsten och ger en friskare andedräkt!

Plaque Off används och rekommenderas av veterinärer för en sundare tandhälsa! Plaque Off är en helt naturlig produkt utan tillsatser. Innehåller endast algmjöl.

ProDen PlaqueOff® Cat är framtagen speciellt för att tilltala kattens smak.
PlaqueOff Cat motverkar tandsten, plack och dålig andedräkt. Den är dessutom extra aptitlig för katter. Produkten har fått godkänt i de smaktester som utförts. Produkten har världspatent och lanseras nu över hela världen.

Plaque Off ges tillsammans med kattens mat.

GimCat Multivitamin Extra 100g

+ 12 Vitamines
+ Omega 3 & 6


Katter kan behöva ett extra tillskott ibland, Multivitamin Extra innehåller 12 viktiga vitaminer, plus zink och omega 3 & 6 och bidrar till ett stärkt immunförsvar och ger en sund hud och päls.

De flesta katter älskar denna pasta och det blir extra roligt som kattägare att ge sin katt godis när de verkligen gillar det! Denna pasta kan med fördel användas för att ge medicin eller ppiller på ett smidigare sätt.

Sammansättning:
vegetable by-products, oils and fats (30.8%, fish oil 8.6%), yeast

Analys:
Råprotein 6,5%
Råfett 38%
Råaska 5,0%
Råfiber 4%
Vattenhalt 13%

ZooLac propasta mot magproblem

Propasta som användas såväl som förebyggande som till katter med akut diarré.

Zoolac propasta kan ges vid mag- och tarmbesvär såsom diarré hos katt, det kan även ges förebyggande vid stressiga situationer såsom foderbyte, flytt eller resor. Som hjälp att återställa en bra balans efter t ex en antibiotikabehandling.
En produkt som är toppen att ha hemma i kattens eget apotek!

Propastan verkar genom att stabilisera matsmältningen och balansera bakteriefloran i mag- och tarmkanalen på din katt genom att samverka med kattens befintliga goda bakterieflora och eget immunförsvar. Zoolac innehåller flera olika naturligt förekommande goda bakterier med väldokumenterad effekt, därmed verkar Zoolac på ett brett och effektivt sätt. Zoolac är mycket högkoncentrerad och innehåller 4,2 miljoner goda bakterier per ml.

Zoolac verkar även genom att hindra de skadliga bakterierna från att angripa tarmväggen och styrka de goda bakterierna. När de goda bakterierna växer i styrka så konkurrerar de naturligt ut de skadliga bakterierna. (Zoolac innehåller inte antibiotika vilket gör att denna pasta inte bidrar till den antibiotikaresistens som bakterier kan utveckla.)

Zoolac-pastan ges enkelt i mungipan på din katt ur den befintliga sprutan som produkten är förpackad inuti. Man ställer in önskad mängd genom att vrida på ett reglage och kan sedan trycka in önskad mängd pasta direkt i munnen på katten. Pastan kan även ges blandad i någon extra god mat eller på tassen så att katten måste tvätta i sig pastan själv. Ge katten pastan på det sätt som innebär minst stress för dig som ägare och för din katt!

Zoolac är en naturlig produkt som ej kan överdoseras. Vid akut diarré eller mycket lös mage ge med fördel dubbel dos.

Rekommenderas giva:
0-10 kg: 1 ml
10-25 kg: 2 ml

OBS! Du bör alltid i första hand kontakta din veterinär för rådgivning om du misstänker att din katt är sjuk!

Stomax Biopet – för magen

Stomax Biopet mot dålig mage hos katt! Normaliserar avföring och balanserar kattens tarmflora!

Stomax är en prebiotika som är aktiv i en stor del av kattens av kattens matsmältningssystem. Den unika fibern PV70 har en hög vattenhållande förmåga och de prebiotiska kostfibrerna i Stomax gynnar microorganismerna i kattens tarm och balanserar tarmfloran.

Bruksanvisning: br/>Blanda pulvret med vatten och därefter i kattens mat. Effekt märks inom en vecka, kuren bör dock pågå under 3-12 veckor för en optimal funktion hos känsliga individer.
Dosering två ggr per dag är ett halvt mått för katter under 10 kg.

Storlek: 63g

Feliway Friends refill

Refill till Feliway Friends doftavgivare!

Används tillsammans med Feliway Friends doftavgivare och räcker i cirka 30 dagar. Feliway Friends är en väggadapter som utsöndrar en syntetisk kopia av kattens eget CAP-feromon (cat appeasing pheromone). Detta utsöndras i sin naturliga form från honkattens juverområde när hon diar sina kattungar.

Feromon i Feliway Friends är till för att skapa harmoniska band mellan katterna i hushållet. Detta är den första produkten på marknaden med dokumenterad effekt som kan minska konflikter och spänning mellan katter som delar revir och bor i samma hushåll.

Doftavgivaren täcker en yta på 50 - 70 kvadratmeter och är perfekt att använda vid situationer när nya katter ska introduceras för varandra eller där katter som bott tillsammans länge hamnat i en situation där det blivit spänningar dem emellan.

Förpackningen innehåller 1 refill till Feliway Friends doftgivare.

Skillnad från vanliga Feliway
De syntetiska CAP-feromonerna i Feliway Friends kommunicerar ut harmoni mellan olika individer, medan de syntetiska feromonerna i den vanliga Feliway istälet kommunicerar ut trygghet i kattens hemmiljö och revir.

Observera att designen på doftavgivaren har ändrats i 2 omgångar och dessa refillflaskor passar till den Feliway-adaptern som har en rund boll som topp.

Gör så här:
Ta av locket på den medföljande flaskan och skruva sedan fast den på doftavgivaren. Sätt doftavgivaren i ett vägguttag. Observera att flaskan ska vara placerad under själva avgivaren. För bästa effekt bör doftavgivaren befinna sig i det rum där katterna vistas mycket samt vara inkopplad under hela dygnet. Detta för att mängden feromoner i rummet ska hållas konstant.
Sätt inte doftavgivaren så att den är skymd av möbler, gardiner, fönsterbrädor eller andra utskjutande föremål. Den bör dessutom ha helt fritt utrymme ovanför och cirka en halvmeter på vardera sidan.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway Friends.